Kuntosalijäsenyyden saa nykyisin varsin helposti ja edullisesti. Vielä muutama vuosikymmen sitten monet salit pitivät kertamaksuja tai lippuvihkoa, jossa ostettiin vaikkapa 10 käyntikertaa kerralla. Nykyisin kuitenkin lähes kaikki kuntosalit toimivat kuukausijäsenyydellä. Se on hyvä siinä mielessä, että maksamalla tietyn summan voi käyttää kuntosalin palveluita niin paljon kuin ikinä haluaa. Mitä enemmän siis aikoo treenata, sitä vähemmän se tulee maksamaan.
Miten kuntosalin jäsenyyden sitten oikein saa, ja millaisia erilaisia ja minkä hintaisia jäsenyyksiä kuntosaleilla oikein on? Voiko treenaamisesta pitää taukoa ja laittaa jäsenyyden tauolle? Kerromme tässä artikkelissa tarkemmin kaikista näistä asioista, joten lue ihmeessä lisää. Ehkä innostut ottamaan itsellesi kuntosalijäsenyyden ja saat uuden mukavan harrastuksen.
Jäsenyyden ostaminen
Niin kuin jo mainittiin, lähes kaikki kuntosalit tänä päivänä toimivat kuukausittaisella maksulla. Salien hinnat voivat vaihdella, mutta monet kuntosalit ovat huomanneet, että ihmiset haluavat nykyisin varsin kilpailukykyisiä hintoja saleilta. Monikaan ei ole enää valmis maksamaan kovin paljoa salin jäsenyydestä, vaan yleensä halutaan vain mahdollisuus urheilla. Hinnat ovat halvimmillaan noin 20 euron luokkaa kuukaudessa. Silloin saa yleensä käyttöönsä vain kuntosalin ja sen laitteet. Tämä kuitenkin riittää monelle, jos tarkoituksena on alun alkaenkin vain treenata salilla.
Jos taas haluaa esimerkiksi myös ryhmäliikuntaa, kannattaa valita sellainen kuntosali, jossa sitä on tarjolla. Silloin myös hinta yleensä hieman nousee, ja sellaisten salien kuukausihinta on yleensä noin 30–40 euron luokkaa. Tämä ei ole vielä ollenkaan kallis, jos sillä hinnalla saa käyttöoikeuden kuntosaliin ja samalla myös mahdollisuuden ryhmäliikuntatunteihin. Monet haluavat käydä esimerkiksi spinningissä, joogassa tai bodypumpissa. Silloin saa hien pintaan ja on helppo urheilla, kun joku toinen sanoo, mitä pitää tehdä.
On myös olemassa hieman kalliimpia saleja, ja ne yleensä mainostavat itseään enemmänkin hyvinvointikeskuksina tai elämyskeskuksina. Silloin kuukausittainen hinta voi olla esimerkiksi 50 tai 60 euron paikkeilla. Tällöin kuntosalin pitää pystyä tarjoamaan asiakkailleen jotain sellaista, mitä muualta ei saa. Se voi olla ensiluokkaista palvelua tai muita oheispalveluita kuntosalin ohella. Joissain paikoissa voi olla vaikkapa pieni kahvio kuntosalin vastaanotossa, josta saa ilmaiseksi esimerkiksi kahvia tai teetä. Tämä voi tuntua pieneltä asialta, mutta monille asiakkaille se voi olla sen merkki, että heitä arvostetaan ja he ovat siksi valmiita maksamaan palvelusta hieman enemmän.
Jäsenyyteen myös yleensä kuuluu pukutilojen vapaa käyttö. Jos kuntosalilla on hyvä sauna, tai jopa saunamaailma, voi sekin olla hyvä myyntivaltti, kun houkutellaan asiakkaita jäseneksi. Joku voi mielellään maksaa muutaman kympin kuukaudessa ylimääräistä siitä, että pääsee saunomaan aina treenin jälkeen.
Jäsenyyksiä ja jäseniä on siis hyvin monenlaisia. Joku haluaa mahdollisimman edullisesti treenaamaan ja joku toinen on taas valmis maksamaan hieman enemmän kokonaisvaltaisemmasta elämyksestä.